IFK:s årsmöte 2020

Onsdagen den 24 februari höll IFK traditionsenligt årsmöte på WHA. Vid mötet behandlades stadgeenliga punkter och avslutades med prisutdelning. Följande pristagare premierades för deras insatser under året:

  • Guldmedaljen: Albion Ademi, fotboll
  • Dampokalen: Lina Werner, ishockey
  • Friidrottens hederspris: Mats Holmberg
  • Orienteringens hederspris: Fredrik Erlandsson
Årets guldmedaljör Albion Ademi. Foto: IFK Mariehamns Twitterkonto

Föreningens årsberättelse 2020

Ännu ett år har gått – det 101:a verksamhetsåret i IFK:s långa historia – och det har sannerligen varit ett annorlunda år både för idrottarna och utanför idrotten. Under våren drabbades Åland, i likhet med resten av världen, av pandemin orsakad av viruset Covid-19. Pandemin förde med sig oro och restriktioner, och även idrotten tvingades ställa om för att följa gällande myndighetsföreskrifter och förhindra smittspridningen.

Fotbollens liga inleddes senare än vanligt den 1 juli, och hemmapremiären på den nya konstgräsplanen på Wiklöf Holding Arena spelades den 8 juli. Den nyrenoverade planen hade invigts drygt två månader tidigare, i och med den första fotbollsträningen den 11 maj. Den nya friidrottsarenan som är under byggnation i staden beräknas stå klar under sommaren 2021.

Utöver fotbollen har även föreningens övriga idrotter drabbats av pandemin. På ett litet ösamhälle som Åland är tränings- och tävlingsresor av yttersta vikt, och tyvärr har reserestriktionerna därför slagit hårt. Verksamheten och resultat för de aktiva grensektionerna friidrott, orientering och skidning finns sammanfattade i denna årsberättelse. Vidare finns inom föreningen de vilande sektionerna simning, volleyboll och handboll, som när som helst kan startas upp på nytt om någon eldsjäl anser att det finns intresse och behov.

Centralstyrelsen har under året haft två (2) protokollförda möten inklusive årsmötet samt e-postdiskussioner mellan mötena. Under året utarbetades och lanserades bland annat en ny hemsida för föreningen under domännamnet ifkmariehamn.ax.

Slutligen vill jag och övriga styrelsen tacka alla som har hjälpt och stöttat föreningen under verksamhetsåret.

Stefan Mattsson, ordförande

Relaterade nyheter: Friidrottens årsmöte 2020 och Friidrottens årsberättelse 2020.

Kategorier:
Allmänt