Tävling

Tävlingar på Åland

För juniorer ordnas det regelbundet en hel del tävlingar som är öppna för alla att delta i. Ofta ordnas också parallellt möjlighet för seniorer att delta. IFK ordnar inga egna tävlingar, utan alla tävlingar ordnas av Ålands Idrottsdistrikt. För info, resultat och inbjudningar till kommande tävlingar, se ifaland.net.

Ungdomsserien inomhus/utomhus

Ungdomsserien är en serie tävlingar som ordnas inomnhus under perioden januari-mars och utomhus i maj-augusti. Inomhus ordnas tävlingarna i Eckeröhallen och utomhus på Wiklöf Holding Arena. Den äldsta åldersklassen är 15 år, men ofta erbjuds möjlighet även för äldre att delta i enskilda grenar. Under var och en av deltävlingarna, där varje åldersklass tävlar i två gren per deltävling, samlar alla deltagare poäng både till sig själv och till sin förening.

Terrängcupen

I terrängcupen löps ett antal lopp på terrängbanor runtom på Åland. Olika åldersklasser löper olika långa sträckor och vinnaren är den löpare i varje klass som har samlat flest poäng över alla deltävlingar. IFK brukar stå värd för en av deltävlingarna, och då brukar tävlingen gå av stapeln på motionsspåret vid Baltichallen.

Åländska mästerskapen

ÅM är distriktsmästerskap för alla åländska föreningar. Man kan delta i flera grenar eller bara en gren och den som tar hem segern i respektive gren koras till åländsk mästare.


Tävlingar utanför Åland

Utanför Åland finns en uppsjö av tävlingar att välja mellan. Under vintern brukar tävlingar i Sätra friidrottshall i Stockholm vara populära för ålänningar, men det finns många andra tävlingar att besöka. Sommartid är t.ex. SAYO Games i Sollentuna och Täby Open i Täby välbesökta. På fastlandet anordnas t.ex. SFI-mästerskapen, där alla finlandssvenska föreningar får delta, samt FM-tävlingar för både seniorer och olika junioråldersklasser.


Resultat och statistik

if åland friidrott

På IF Åland/Ålands idrottsdistrikts hemsida hittar du mera information om kommande tävlingar, statistik och resultat från tävlingar både på Åland och utanför Åland.

Gå till ifaland.net