Ungdomsledare/-tränare sökes!

Den ledare som i flera år lett ”fortsättningsgruppen” ska flytta från Åland för att studera och vi behöver nu därför en tränare som kan ta över gruppen från hösten. Gruppen tränar en gång per vecka och är i åldern 10-13 år. Ledaren får ersättning för uppdraget, som lämpar sig perfekt t.ex. för någon som studerar, som varit aktiv i någon idrott själv tidigare eller liknande. Gruppen tränar under sommarhalvåret på Baltic Friidrottsarena och under vintern i Idrottsgården.

Ledaren behöver ingen tidigare erfarenhet av friidrott, men någon form av erfarenhet av idrott och barn/ungdomar är bra. I september ordnar IF Åland Friidrott en barn- och ungdomsledarutbildning med fokus på friidrott, så där får man en grund i friidrottens olika grenar. Kursen bekostas av IF Åland/IFK.

Inom IFK Friidrott finns två träningsgrupper, en yngre för barn upp till 9 år och en äldre för barn/ungdomar i åldern 10-13 år. Äldre ungdomar och seniorer tränar med IF Åland Friidrott, som även erbjuder kompletterande träning för de ungdomar som vill träna mer redan tidigare.

Låter det intressant? Hör av dig till IFK Friidrotts vice ordförande Lucas Mattsson på mail lucas.j.mattsson@gmail.com eller tel. +353 610 5387.

Kategorier:
Friidrott